x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Programul Rabla pentru elecrocasnice se prelungeşte

Programul Rabla pentru elecrocasnice se prelungeşte

11 Mai 2019   •   09:16
Programul Rabla pentru elecrocasnice se prelungeşte

Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, a anunţat, la începutul săptămânii, că programul Rabla pentru electrocasnice va fi extins şi pentru instituţiile publice şi primării pentru că acestea generează o cantitate mare de deşeuri electrice.

„Din subsolul Ministerul Mediului am scos peste 11.000 kilograme de DEE-uri, calculatoare de nu ştiu câte zeci de ani, televizoare, tot felul de carcase. Peste tot există astfel de deşeuri şi doresc ca în felul acesta să ajutăm autorităţile locale, instituţiile statului să îşi cumpere echipamente noi, care nu consumă energie multă, care ocupă spaţiu puţin, care sunt şi din punct de vedere estetic plăcute ochiului”, a afirmat ministrul în timpul unei vizite la Bistriţa.

De asemenea, oficialul a mai precizat şi faptul că ministerul pe care îl conduce lucrează la elaborarea ghidului de finanţare pentru instituţiile publice. Totodată, Gavrilescu anunţă lansarea programului Rabla pentru persoane fizice, care a fost extins pentru televizoare şi pentru maşini de spălat vase şi care beneficiază, faţă de anul trecut, de un buget dublu.

Pentru a beneficia de finanțare, cetățenii doritori trebuie să acceseze aplicația electronică de pe website-ul afm.ro și să urmeze pașii de înscriere în program, până la completarea cu succes a acestora până la sfârşitul lunii mai

×