x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Proiect: 10.000 de euro pentru medici

Proiect: 10.000 de euro pentru medici

de Monica Cosac    |    05 Ian 2017   •   18:00
Proiect: 10.000 de euro pentru medici
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Tehnocraţii lasă pe masa noului Guvern un proiect de Ordonanţă de Urgenţă potrivit căruia 1.000 de medici ar putea primi prime în valoare de 45.000 lei neimpozabili dacă se stabilesc timp de 5 ani în ţară, în zonele deficitare din punctul de vedere al acoperirii cu specialişti.

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a anunţat, ieri, pe pagina sa de Facebook, că a elaborat în colaborare cu Ministerul Finanțelor Publice un proiect de OUG care prevede două măsuri pentru a motiva medicii să rămână în ţară.

Una dintre ele prevede „acordarea unui număr de 1.000 de prime în valoare de 45.000 lei /10.000 euro neimpozabili pentru medicii care se stabilesc timp de 5 ani în unități adminis­trativ-teritoriale cu deficit de medici în specialitățile medicină de familie, pediatrie și anestezie terapie intensivă și îşi desfă­şoară activitatea în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate”, lista acestor unități urmând să fie stabilită anual.

Potrivit acestuia, proiectul de act normativ va putea fi pe masa noului Guvern chiar în prima şedinţa, deoarece „a fost trecut deja de toţi paşii birocratici”.

 

×