x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Proiect. Localnicii din zona Deltei Dunării pot utiliza ambarcaţiuni de agrement,proprietate personală,fără permis de acces

Proiect. Localnicii din zona Deltei Dunării pot utiliza ambarcaţiuni de agrement,proprietate personală,fără permis de acces

28 Mai 2017   •   10:21
Proiect. Localnicii din zona Deltei Dunării pot utiliza ambarcaţiuni de agrement,proprietate personală,fără permis de acces

Populaţia care are domiciliul în perimetrul Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării" sau în localităţile limitrofe poate utiliza nave sau ambarcaţiuni de agrement proprietate personală, fără a fi necesară eliberarea permisului de acces şi fără plata tarifelor legale, se prevede în Nota de fundamentare a proiectului de Hotărâre accesul şi circulaţia navelor şi ambarcaţiunilor pe canalele şi lacurile interioare din perimetrul Rezervaţiei, supus dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Mediului. 

Conform documentului, în general accesul şi circulaţia navelor şi ambarcaţiunilor pe canalele şi lacurile interioare din perimetrul Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării", cu excepţia braţelor Dunării, se fac pe baza permisului de acces eliberat de Administraţia Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării". 

Noul proiect de act normativ precizează, la articolul 3, alineatul 4, persoanele fizice autorizate şi juridice care au domiciliul/sediul în perimetrul rezervaţiei sau în localităţile limitrofe şi desfăşoară activităţi comerciale în perimetrul acesteia pot utiliza nave sau ambarcaţiuni în baza permiselor de acces eliberate de Administraţia Rezervaţiei, fără plata tarifelor legale. 

În plus, 'populaţia care domiciliază în perimetrul Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării" sau în localităţile limitrofe poate utiliza nave sau ambarcaţiuni de agrement proprietate personală pentru satisfacerea nevoilor personale ori familiale, fără a fi necesară eliberarea permisului de acces şi fără plata tarifelor legale', se notează în document. 

Totodată, Administraţia Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării" va stabili şi va achiziţiona sistemul de monitorizare adecvat, iar posesorii permiselor de acces au obligaţia să achite contravaloarea dispozitivelor electronice din cadrul sistemului de monitorizare, să le monteze pe navele şi ambarcaţiunile utilizate şi să asigure funcţionarea acestora la bordul navelor pe toată durata circulaţiei în perimetrul rezervaţiei.  În caz contrar, ambarcaţiunile depistate de către personalul cu drept de inspecţie şi control fără dispozitivele electronice din cadrul sistemului de monitorizare sunt retrase din circulaţie cu aplicarea sancţiunilor legale în vigoare. 

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: delta dunărea proiect