x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Protest de amploare, promisiuni subţiri

Protest de amploare, promisiuni subţiri

de Monica Cosac    |    27 Apr 2018   •   10:10
Protest de amploare, promisiuni subţiri

Aproximativ 10.000 de angajaţi din sistemul sanitar au participat, ieri, la protestul organizat de Federaţia Sanitas în faţa Palatului Victoria, nemulţumiţi de reducerile salariale cauzate de plafonarea sporurilor. În urma discuţiilor cu reprezentanţii Guvernului, sindicaliştii s-au ales cu o promisiune: în luna mai, niciun angajat din sănătate să nu mai primească un salariu mai mic faţă de cel din februarie.

Mii de angajaţi ai spitalelor din toată ţara au venit, ieri, la mitingul organizat de Federaţia Sanitas în Capitală, în faţa sediului Guvernului. Sindicaliştii acuză discriminări în noul sistem de salarizare, spunând că există două categorii de angajaţi - medici şi asistenţi - ale căror salarii au crescut, însă există cel puţin alte şapte categorii care în urma aplicării legii salarizării pierd lunar din venit sume care ajung până la 1.300 de lei. Sindicaliştii au strigat „Mincinoşii” şi „Hoţii” şi au purtat pancarte cu mesaje precum: „Nu aveţi onoare, ne-aţi umblat în buzunare”, „Dreptate pentru Tesa” şi „Grevă generală”. „Suntem nemulţumiţi în primul rând de modul în care gestionează Guvernul problema aceasta a salarizării. Şi ne mint. Ne mint zâmbind. Cum să spui că au crescut salariile când nouă ne-au scăzut? Mie mi-a scăzut cu 500 de lei. Vrem să fim trataţi corect”, spune un sindicalist, medic la Spitalul din Craiova.

„Încă nu am rezolvat chiar aşa de multe pe cât ne-am fi dorit, dar faptul că şi-au propus ca nimeni să nu mai primească salariul mai mic decât au avut în luna februarie, este un lucru extraordinar”, a spus Leonard Bărăscu, liderul Sanitas. „Se pare că au găsit o soluţie pe care nu ne-au prezenta-o pentru că doamna premier vine mâine (n.r. - vineri)”, a adăugat Bărăscu.

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: protest sanitar