x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Protestele de marţi seară au marcat respingerea OUG 13 în Parlament. "Sărbătorim prima victorie. În Piaţa Victoriei!"

Protestele de marţi seară au marcat respingerea OUG 13 în Parlament. "Sărbătorim prima victorie. În Piaţa Victoriei!"

21 Feb 2017   •   23:06
Protestele de marţi seară au marcat respingerea OUG 13 în Parlament. "Sărbătorim prima victorie. În Piaţa Victoriei!"

Peste 400 de oameni au protestat marţi seară în faţa Palatului Victoria, unde au cerut demisia Guvernului.

Protestul a fost anunţat pe Facebook, cu titlul "Sărbătorim prima victorie. În Piaţa Victoriei!", după ce marţi în Parlament au fost adoptate proiectele de lege pentru respingerea celor două ordonanţe care modificau Codul penal şi Codul de procedură penală.

Pe pancarte, manifestanţii au afişat mesaje precum: 'Demisia', 'Marea asanare', 'Mizerabilii', '#rezist',' #abrogaţi', '#hoţii'. Ei au strigat, printre altele, "DNA să vină să vă ia!", "PSD, ciuma roşie!", "Hoţii!".

Oamenii au fluturat steaguri tricolore, ale Uniunii Europene şi NATO şi au făcut zgomot cu vuvuzelele.

Unii au venit în piaţă cu bicicletele, câţiva cu câini.

La ora 21,00, ca şi în serile precedente, cei prezenţi în faţa Guvernului au aprins ecranele telefoanelor mobile şi au intonat Imnul Naţional, apoi au strigat "Demisia!" până la 21,20.

În Piaţa Victoriei a fost a 22-a zi de proteste.

* Şi la Palatul Cotroceni s-au adunat puţin peste 50 de persoane, care au cerut demisia preşedintelui Klaus Iohannis. Oamenii au venit aici pentru a 17-a zi consecutiv.

* Aproximativ 50 de persoane au revenit în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca pentru a continua şirul de proteste îndreptate împotriva Guvernului Grindeanu şi a PSD.

Protestul de marţi seară a fost cel mai scurt din seria de până acum, el fiind programat să înceapă la ora 19,00 şi încheindu-se în jurul orei 20,30.

Tot la protestul de marţi seară s-a înregistrat o altă premieră, fiind pentru prima dată când manifestanţii n-au mai mărşăluit prin zona centrală a oraşului, probabil şi din cauza ploii.

Sursa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: proteste parlament OUG 13 piata victoriei psd