x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Protestele personalului sanitar continuă

Protestele personalului sanitar continuă

17 Apr 2018   •   11:57
Protestele personalului sanitar continuă

Angajaţii din mai multe spitale au ieşit şi ieri în curtea unităţilor medicale, nemulţumiţi de diminuarea veniturilor. Aproximativ două sute de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova, în mare parte asistenţi medicali şi infirmieri, au întrerupt lucrul în jurul orei 8.00 şi au protestat în faţa spitalului, reclamând că le-au fost diminuate sporurile cu procente între 20% şi 50%.

De asemenea, câteva zeci de salariaţi ai Spitalului „Bagdasar Arseni” din Capitală protestat ieri, reclamând reducerea veniturilor. Cei mai afectaţi sunt asistenţii şi infirmierii, care spun că au scăderi salariale cuprinse între 1.000 şi 1.700 de lei în urma aplicării noii legi a salarizării şi a noului regulament al sporurilor.

Noi proteste au avut loc, ieri, şi la Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, unde angajaţii au ieşit în curtea unităţii medicale mai multe zile la rând.

Tot ieri au fost proteste spontane în: Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, Spitalul de Neurologie din Braşov, Spitalul de Psihiatrie Cronici din Siret, Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. 

×
Subiecte în articol: protest sanitar