x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social RADET devine societate pe acţiuni şi absoarbe ELCEN  

RADET devine societate pe acţiuni şi absoarbe ELCEN  

de George Hălărescu    |    18 Ian 2018   •   13:36
RADET devine societate pe acţiuni şi absoarbe ELCEN  
Sursa foto: Victor Stroe

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) şi-a dat acordul pentru ca RADET Bucureşti să fie tranformată în societate pe acţiuni. Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al RADET, spune că doar aşa reorganizarea regiei poate fi un succes, iar datoriile şterse.

Planul de reorganizare al RADET Bucureşti a fost aprobat, în principiu, de consilierii generali şi urmează să includă transformarea regiei în societate pe acţiuni, sub denumirea RADET SA, cu acţionar unic, municipiul Bucureşti. Planul mai cuprinde atribuirea directă a contractului de delegare a gestiunii serviciului de alimentare cu energie termică şi fuziunea prin absorbţie a ELCEN SA de către RADET SA, iar noua societate să acopere datoriile debitorului, adică ale actualei regii. După absorbţie şi încheierea de acorduri cu toţi creditorii, procedura de reorganizare judiciară se încheie în maximum şase luni.

Consilierul liberal Cătălin Deaconescu a apreciat că măsurile recomandate „nu au logică”, deoarece el nu a văzut cum debitorul să înghită societatea la care este dator. Totodată, atribuirea directă a contractului de delegare este deplasată, atât timp nu există un studiu de oportunitate cu privire la modalitatea de gestiune a serviciului de distribuţie şi de transport a energiei termice.

Administratorul judiciar al RADET, Gheorghe Piperea, l-a contrazis pe consilierul liberal şi i-a explicat că este o chestiune obişnuită şi care se practică, pentru o reorganizare judiciară de succes.

„În momentul de faţă, capitalul RADET este negativ. Este atât de negativ, încât se poate cifra. Este minus 3,7 miliarde de lei. Ca să se poate ajunge la un capital pozitiv, fără ca primăria să plătească 75% din bugetul anual pentru a face acest capital pozitiv, este nevoie ca acest pas, al transformării în societate pe acţiuni, să fie urmat imediat de ştergerea în plan a acestei datorii”, a explicat Gheorghe Piperea.

Administratorul public al Capitalei, Sorin Chiriţă, a spus că paşii incluşi în proiect sunt propuşi de către administratorul special şi de către administratorul judiciar al RADET, după ce au discutat cu administratorul special şi administratorul judiciar al ELCEN, dar şi cu creditorii RADET şi ELCEN. 
 

 

 

×
Subiecte în articol: radet