x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social redirectioneaza.ro, metoda online de donat 2%

redirectioneaza.ro, metoda online de donat 2%

18 Apr 2018   •   14:20
redirectioneaza.ro, metoda online de donat 2%

Organizaţia neguvernamentală Code for Romania a lansat aplicaţia web redirectioneaza.ro, ce vine în sprijinul ONG-urilor care colectează formularele 230 de redirecţionare a impozitului pe venit de la susţinătorii lor. Orice ONG are posibilitatea de a-şi crea gratuit un cont în platformă, spun realizatorii site-ului.

"Încurajăm implicarea civică, de aceea îndemnăm oamenii să devină supereroi civici. Dacă ei nu pot redirecţiona impozitul sau vor să dea o mână de ajutor în plus, pot descărca formularul precompletat de pe pagina ONG-ului pe care vor să îl susţină, îl printează în mai multe exemplare şi îl transmit colegilor, prietenilor şi familiei şi îi încurajează să redirecţioneze", se arată într-un comunicat transmis, marți, Agerpres.

Redirectioneaza.ro conţine informaţii despre o varietate de ONG-uri care pot fi susţinute prin simpla redirecţionare a 2% din impozit. „Prin digitalizarea formularului 230 eliminăm nevoia unui contact direct dintre organizaţii şi susţinători, economisind timp şi resurse cheltuite pe acţiuni publice în mediul offline”, se arată în comunicat.

Cum se folosește aplicația

Potrivit realizatorilor aplicaţiei, cei care doresc să susţină un ONG o pot face în câţiva paşi: intră pe redirectioneaza.ro; citesc şi aleg către ce ONG vor să redirecţioneze 2% din impozit; completează formularul de pe pagina unui ONG; descarcă fişierul PDF şi îl printează; adaugă CNP-ul, semnează formularul. Formularul poate fi trimis fie prin poştă, cu scrisoare recomandată, către unitatea ANAF de care aparţine doritorul, fie prin curier sau poştă la adresa ONG-ului şi se ocupă ei de depunerea lui.

 

×
Subiecte în articol: redirectioneaza.ro