x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Rujeola a mai făcut o victimă

Rujeola a mai făcut o victimă

20 Feb 2017   •   19:40
Rujeola a mai făcut o victimă
Sursa foto: praisaeng/Getty Images/iStockphoto

Nu mai puţin de 16 copii au murit din cauza rujeolei, până la finalul săptămânii trecute, iar un al 17-lea caz, din județul Arad, se află în curs de confirmare, potrivit  ultimului raport al Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Potrivit informaţiilor privind îmbolnăvirile cauzate de rujeolă, publicate pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România până la data de 17.02.2017 este 3.071, din care 16 decese, cele mai multe înregistrându-se în Banat.

Situația arată astfel: cinci copiii şi-au pierdut viaţa din cauza rujeolei în județul Arad, patru în Timiș, trei în Caraș-Severin Dolj, trei în Dolj și un deces din București. Un al 17-lea deces posibil datorat rujeolei se află în curs de confirmare/infirmare (jud. Arad)

De altfel, județele din vestul țării continuă să ocupe și primele locuri în ceea ce privește refuzul vaccinului antirujeolic. Specialiştii în sănătate publică spun că s-au înregistrat cazuri de rujeolă în 36 de judeţe, cele mai multe în Caraş Severin -703, Arad – 617 şi Timiş, 566.

Pentru limitarea extinderii epidemiei de rujeolă, la nivel naţional a fost organizată o campanie suplimentară de vaccinare cu RRO a copiilor nevaccinaţi şi incomplet vaccinaţi, iar campania se desfăşoară în continuare.

Rujeola este o boală infecțioasă care duce adesea la complicații, iar pentru unul dintre 1.000 de bolnavi, este mortală.

×