x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Scandal in Piaţa Victoriei legat de târgul de sărbători

Scandal in Piaţa Victoriei legat de târgul de sărbători

02 Dec 2017   •   12:44
Scandal in Piaţa Victoriei legat de târgul de sărbători

O parte dintre protestatarii aflaţi în Piaţa Victoriei au intrat în conflict cu angajaţii Primăriei Capitalei care amenajează târgul de sărbători, au împins gardurile de protecţie şi au încercat să intre pe partea carosabilă, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache.

 

"Sunt cei de la Primărie care amenajează zona respectivă cu târgul şi am înţeles că o parte din cei care protestau acolo împotriva amenajării acestui târg au împins gardurile de protecţie, au încercat să intre pe partea carosabilă. Noi nu am făcut altceva decât să oprim deplasarea lor pe zona carosabilă. Aceştia au înţeles şi s-au retras din nou în mijlocul Pieţei. Vom rămâne acolo pe toată perioada şi ne vom asigura că lucrurile vor rămâne sub control. Facem un apel la calm, la echilibru. Le-am pus în vedere celor care participă acolo că violenţa nu este un mijloc de rezolvare a problemei", a precizat Georgian Enache, citat de agerpres.

El a spus că este vorba de aproximativ 20-30 de persoane care protestează, având steaguri şi portavoce.

"Vom rămâne în zonă cât va fi necesar. Nu vrem să se ajungă la acte de violenţă, la escaladarea unor conflicte şi prezenţa noastră acolo trebuie să asigure un echilibru. În acest moment ei sunt în continuare în zona centrală, folosesc portavocea, steagurile, dar situaţia este calmă", a adăugat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

Primăria Capitalei va organiza, în Piaţa Victoriei, în perioada 5-17 decembrie, evenimentul cultural dedicat copiilor "Târg de sărbători - Festival de colinde şi obiceiuri de iarnă", urmând ca pe 31 decembrie, în acelaşi loc, să se desfăşoare concertul de Revelion.

×
Subiecte în articol: piata victoriei protest targ de craciun