x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Se formează „juriul” pentru manualele școlare

Se formează „juriul” pentru manualele școlare

23 Ian 2018   •   13:50
Se formează „juriul” pentru manualele școlare
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Ministerul Educaţiei a început, de ieri, selecţia cadrelor didactice care vor evalua proiectele de manuale şcolare pentru clasele I-VI. Prioritate vor avea dascălii care deţin, fie gradul didactic I în domeniul disciplinei, fie titlul ştiinţific de doctor în aria de expertiză.

Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) organizează procedura de selecţie a cadrelor didactice în vederea constituirii grupurilor de lucru, pe discipline, care vor evalua proiectele de manuale şcolare pentru clasele primare și gimnaziale. Înscrierea se face până pe 2 februarie, online, prin completarea unui formular publicat pe site-ul CNEE. Misiunea experţilor selectaţi este aceea de a analiza şi evalua calitatea proiectelor de manuale propuse de autori. Principiile care stau la baza selecţiei sunt competenţa şi experienţa acumulate, precum şi disponibilitatea manifestată pentru implicarea în activităţile de evaluare a proiectelor de manuale şcolare din anul şcolar anterior. De asemenea, sunt obligatorii abilităţile practice de operare pe computer şi respectarea criteriilor de incompatibilitate prevăzute de legislaţia în vigoare. În procesul de selecţie, vor avea prioritate cadrele didactice care deţin, fie gradul didactic I în domeniul disciplinei sau în domenii conexe celui pentru care se înscriu, fie titlul ştiinţific de doctor în aria de expertiză sau în arii conexe. Prioritate vor mai avea şi cei care au absolvit cursuri sau module specifice activităţilor de evaluare a proiectelor de manuale şcolare. 

În situaţia în care cadrele didactice selectate nu demonstrează competenţă şi eficienţă în activitatea desfăşurată, acestea vor fi înlocuite cu persoanele desemnate rezerve în urma selecţiei Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare.

×
Subiecte în articol: manuale scolare