x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Se schimbă statutul poliţistului! Ei nu vor mai ieşi la pensie înainte de 65 de ani

Se schimbă statutul poliţistului! Ei nu vor mai ieşi la pensie înainte de 65 de ani

20 Noi 2017   •   21:45
Se schimbă statutul poliţistului! Ei nu vor mai ieşi la pensie înainte de 65 de ani

Statutul Poliţistului va fi modificat astfel încât poliţiştii să nu mai iasă la pensie înainte de vârsta de 65 de ani.Anunţul a fost făcut de ministrul MAI, Carmen Dan, care a anunţat că textul de lege care permitea poliţiştilor să iasă la pensie la 49 de ani să fie abrogat.

"Eu susţin în continuare şi chiar îmi doresc ca şi colegii mei parlamentari să fie alături de noi în acest demers, trebuie să abrogăm acel text de lege care permitea ieşirea din sistem la vârste de 44 de ani sau la vârste de până în 49 de ani. Acest text de lege care este în corelare cu prevederile legii 223 este acel faimos art. 69 din Statutul Poliţistului şi în acest moment există această propunere (de abrogare - n.r) şi cred că va fi susţinut şi de către colegii mei, în acest sens am primit eu asigurări de abrogare din legea Statutului Poliţistului. Va rămâne vârsta normală", a afirmat Carmen Dan, după întâlnirea cu grupul deputaţilor PSD.

Carmen Dan a menţionat a discutat cu parlamentarii despre modificările la statutul poliţistului care se află în dezbatere publică şi urmează să fie constituit un grup de lucru care să-i cuprindă şi pe aceştia pentru îmbunătăţirea acestui proiect."Am stabilit să armonizăm acest pachet legislativ înainte de a intra în procedura parlamentară, având în vedere că am colegi care vin din structuri de poliţie şi pot veni cu propriile propuneri sustenabile, să facem un grup de lucru cu reprezentanţi ai colegilor parlamentari care să contribuie la îmbunătăţirea acestui pachet legislativ cât el se află în dezbatere publică", a subliniat Carmen Dan.Observator.tv

×
Subiecte în articol: statutul politistului