x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Sebastian Oprescu (SNFP) despre legea salarizării: Premierul nu s-a hotărât asupra unei variante, nu a respins niciuna

Sebastian Oprescu (SNFP) despre legea salarizării: Premierul nu s-a hotărât asupra unei variante, nu a respins niciuna

22 Feb 2016   •   17:05
Sebastian Oprescu (SNFP) despre legea salarizării: Premierul nu s-a hotărât asupra unei variante, nu a respins niciuna

Preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, Sebastian Oprescu, a declarat luni că premierul Dacian Cioloş nu s-a hotărât încă asupra unei variante a legii salarizării unitare şi că această lege ar putea fi gata, după o decizie a prim-ministrului, în maximum o săptămână.

"Premierul nu respins nicio variantă, dar nici nu s-a hotărât asupra acestor variante. (...) Din punctul nostru de vedere, proiectul ar fi gata după ce (premierul Cioloş - n.r.) îşi dă acordul pe o variantă, în maximum o săptămână, pentru că noi avem deja toate datele necesare la nivelul ordonatorilor principali de credite pentru a avea această lege", a afirmat Sebastian Oprescu, după o discuţie, la Palatul Victoria, cu premierul Dacian Cioloş şi cu ministrul Finanţelor, Anca Dragu.

El a adăugat că în discuţiile de până acum reprezentanţii MFP au propus o creştere salarială de 12% pe următorii trei ani, variantă pe care sindicatele o resping.

"S-a spus din partea reprezentanţilor MFP că există o disciplină economico-financiară şi o strategie bugetară care prevede la ora aceasta o creştere cu 12% a anvelopei salariale, pe o perioadă de trei ani de zile, ceea ce pe noi, cu siguranţă, nu ne-a mulţumit, iar acest subiect trebuie discutat direct cu prim-ministrul pentru că noi nu avem nevoie de o lege a salarizării, noi avem nevoie de salarii. (...) E problema Guvernului şi a ministerelor de unde iau ei banii", a precizat Sebastian Oprescu. AGERPRES

×