x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Sindicalist: Salariile, micşorate  pentru 5.000 de şefi din Sănătate

Sindicalist: Salariile, micşorate  pentru 5.000 de şefi din Sănătate

de Monica Cosac    |    27 Feb 2018   •   10:31
Sindicalist: Salariile, micşorate  pentru 5.000 de şefi din Sănătate

Preşedintele Federaţiei Sanitas, Leonard Bărăscu, spune că cel mult 5.000 de persoane care activează în domeniul Sănătăţii au pierdut la salariu sume cuprinse între 186 şi 1.000 de lei, fiind vorba de angajaţi cu funcţii mari. Directorii economici şi personalul din DSP-uri se numără printre cei afectaţi.

„Scăderi salariale în domeniul Sănătăţii au fost înregistrate în cazul celor care cu funcţii mari. Aici este vorba despre şefii de centre din asistenţa socială, de personalul din DSP-uri, funcţionarii publici şi cei din conducere. Am mai avut probleme cu directorii economici din spitale, cu directorii de îngrijiri... Este culmea ca, totuşi, şeful să aibă mai puţin decât cel pe care îl reprezintă, a afirmat preşedintele Sanitas, ieri, la finalul Consiliului Naţional al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor Libere din România (CNSLR) Frăţia.

Sindicalistul mai spune, de asemenea, că „farmaciştii au avut probleme”, aceştia fiind nemulţumiţi de diferenţele foarte mari dintre salariile lor şi ale medicilor. Legea salarizării a provocat frustrări uriaşe şi altor categorii din sistemul de Sănătate - biologii, chimiştii, biochimiştii. Aceşti angajaţi din sistemul sanitar public spun că au atribuţii şi responsabilităţi identice cu colegii lor, medici de laborator, dar diferenţe foarte mari la salarii. Cu toate că parafează şi îşi asumă în totalitate un act medical, aceste categorii vor atinge maximul din grila de salarizare abia în anul 2020, gradual, spre deosebire de medicii de laborator şi asistenţii medicali, care vor intra pe maxim de salarizare începând cu luna martie 2018.

„Nu sunt scăderi uriaşe de salarii, dar sunt de 200-300 de lei. În sectorul pe care îl reprezint sunt până în 5.000 de persoane care au pierdut bani la salariu, cu sume cuprinse între 186 şi 1.000 de lei” Leonard Bărăscu, preşedinte Sanitas.

×
Subiecte în articol: salarii taiate sanatate