x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Sorin Grindeanu vrea suplimentarea personalului de la Aeroportul Otopeni pentru evitarea aglomerației

Sorin Grindeanu vrea suplimentarea personalului de la Aeroportul Otopeni pentru evitarea aglomerației

18 Dec 2021   •   19:00
Sorin Grindeanu vrea suplimentarea personalului de la Aeroportul Otopeni pentru evitarea aglomerației

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a cerut sâmbătă suplimentarea în acest weekend a numărului de polițiști de frontieră și a personalului DSP pe Aeroportul Henri Coandă pentru evitarea aglomerației. Autoritățile spun că de luni declarația epidemiologică nu mai e necesară.

Sorin Grindeanu a avut o discuție cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, și cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, pe tema situației de la Aeroportul Henri Coandă din București.

„Începând de luni, 20 decembrie 2021, cetățenii care intră în România nu mai completeză declarația epidemiologică, deoarece toate datele din declarația epidemiologică se regăsesc în formularul digital de intrare în țară (PLF). Prin această măsură se estimează că vor fi eliminate principalele cauze care provoacă blocaje la intrarea în țară, pe aeroportul Henri Coandă”, se arată în comunicat.

Demnitarul a cerut conducerii aeroportului să ia mai multe măsuri, printre care o mai bună organizare a fluxurilor de pasageri, la intrarea și la ieșirea din țară, astfel încât să fie evitată aglomerația, și utilizarea zonelor charter.

×
Subiecte în articol: sorin grindeanu aeroport