x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Spitalele cu risc de infecţii, evaluate

Spitalele cu risc de infecţii, evaluate

09 Feb 2016   •   17:45
Spitalele cu risc de infecţii, evaluate
Sursa foto: Creatas/Getty Images/Creatas RF

O echipă formată din epidemiologi, microbiologi, specialiști în boli infecţioase și de sănătate publică va evalua în următoarele două luni 70 de spitale importante din ţară unde pot apărea frecvent infecţii nosocomiale (care se transmit în spital) și unde se înregistrează un consum foarte mare de antibiotice.

Echipa, organizată de Ministerul Sănătăţii, va avea sarcina de a elabora un program de supraveghere și control al infecţiilor nosocomiale mai complex decât cel existent. Printre obiectivele imediate se numără creșterea capacităţii de diagnostic a infecţiilor, îmbunătăţirea activităţii de supraveghere și limitarea rezistenţei bacteriene la substanţele antimicrobiene în mediul spitalicesc.

De asemenea, se vor dezvolta protocoale mai clare în ceea ce privește prescrierea antibioticelor. Personalul medical va fi instruit să raporteze cazurile de infectare în spital fără teama că apariţia acestora se poate solda cu sancţiuni. Potrivit ministerului, România este deficitară la raportarea cazurilor de infecţii nosocomiale.
 

×