x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Taximetriştii, mulţumiţi de dispeceratul Primăriei Capitalei

Taximetriştii, mulţumiţi de dispeceratul Primăriei Capitalei

12 Ian 2018   •   15:10
Taximetriştii, mulţumiţi de dispeceratul Primăriei Capitalei
Sursa foto: Victor Stroe

Taximetriştii independenţi au salutat iniţiativa Primăriei Capitalei de a crea un dispecerat atât pentru taxi, cât şi pentru alte tipuri de transport public. După întâlnirea avută cu Administratorul public al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), Sorin Chiriţă, ei şi-au exprimat intenţia de a fi arondaţi la acest dispecerat, precum şi la viitoarea platformă online a Companiei Municipale Managementul Transportului Bucureşti,  deoarece  asta le oferă garanţia unui cadru legal de funcţionare.

În schimb, reprezentanţii taximetriştilor independenţi au cerut ca reclamaţiile să se facă numai prin intermediul unui telverde, iar măsurile de sancţionare să fie luate de către Poliţia Locală.

Regulamentul pentru transportul persoanelor în regim taxi din Capitală se află în dezbatere publică pe site-ul PMB până la începutul lunii viitoare. Documentul prevede obligaţia firmelor de taxi de a avea montat un sistem de plată cu cardul în toate maşinile şi sancţionarea şoferilor cu amendă de până la 500 de lei dacă refuză cursele sau transportă clientul pe un alt traseu decât cel optim.

 

×