x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Tolo.ro: 59 DE DECESE ÎN ULTIMII DOI ANI LA CENTRELE DE BOLI PSIHICE MĂCIUCA ȘI BĂBENI FĂRĂ CA POLIȚIA SĂ INVESTIGHEZE!

Tolo.ro: 59 DE DECESE ÎN ULTIMII DOI ANI LA CENTRELE DE BOLI PSIHICE MĂCIUCA ȘI BĂBENI FĂRĂ CA POLIȚIA SĂ INVESTIGHEZE!

24 Ian 2017   •   18:24
Tolo.ro: 59 DE DECESE ÎN ULTIMII DOI ANI LA CENTRELE DE BOLI PSIHICE MĂCIUCA ȘI BĂBENI FĂRĂ CA POLIȚIA SĂ INVESTIGHEZE!
Sursa foto: Foto: tolo.ro

50 de oameni cu afecțiuni psihice sînt internați la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Măciuca din județul Vâlcea.

Gazeta a publicat ieri imagini care-i arată pe pacienți imobilizați de glezne cu chingi folosite, de obicei, pentru legarea mărfurilor transportate în TIR-uri.

”Asta se întîmplă pentru că o parte dintre infirmieri lucrează la casa managerului Sergiu Smărăndoiu. N-au timp de pacienți!”, susțin angajați ai spitalului.

”E o înscenare, cineva îi folosește pe bolnavi ca să-mi facă rău”, sună replica directorului centrului cu 68 de angajați, dar fără nici un medic.

Sergiu Smărăndoiu, 49 de ani, are formație de agronom și, potrivit colegilor săi, ”relații la nivelul Consiliului Județean, de care depinde centrul”.

Legarea bolnavilor este posibilă, dar numai la indicația medicului și temporar. Contactat de ziariștii de la ”Observator”, un medic a declarat pentru Antena 1 că ”rănile de la glezne indică o imobilizare frecventă, nu una făcută o dată, de două ori”. 

Continuarea articolului AICI

×