x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Transportatorii așteaptă modificările legislative promise și încă nu renunță la protestul de săptămâna viitoare

Transportatorii așteaptă modificările legislative promise și încă nu renunță la protestul de săptămâna viitoare

09 Sep 2016   •   11:30
Transportatorii așteaptă modificările legislative promise și încă nu renunță la protestul de săptămâna viitoare

Politicienii s-au mobilizat în ultimele zile, pentru a găsi soluții la problema creșterii cu 300% a prețului poliței RCA. Transportatorii nu renunță la protestul anunțat pentru joi, 15 septembrie, până când nu se rezolvă problemele semnalate de ei, dar transmit și un mesaj politicienilor: „Acordați-ne sprijin, dar nu încercați să ne folosiți pentru a da jos Guvernul sau pentru campanie electorală!”

 

Într-un comunicat de presă, Confederația Ooperatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) anunță că transportatorii nu au legătură nici cu vreo încercare de răsturnare a Guvernului, nici nu vor să fie folosiți pentru campania electorală. „De două zile au început mai mulți oameni politici, senatori și deputați, să manifeste un interes deosebit pentru RCA. Putem doar să ne bucurăm de interesul pe care-l arată problemelor transportatorilor - și ale tuturor românilor, pentru că problema RCA este una națională! - dar dorim să ne departajăm față de orice acțiune care are ca scop câștigarea de capital politic. Acest conflict a fost declanșat în decembrie 2015, nu în septembrie 2016”, se precizează în comunicat.

 

COTAR anunță că nu dorește să răstoarne guvernul și să instaleze alt executiv, iar patronatele au nevoie de stabilitate guvernamentală. „Problema RCA este atât a transportatorilor, cât și a celorlalți români și considerăm că este lăudabilă inițiativa mai multor politicieni de a susține modificarea legislativă pe care noi o cerem de anul trecut, de la protestul din 17 decembrie, dar ne întrebăm unde au fost până ieri, ori de câte ori am cerut noi intervenția de urgență a guvernului și a mediului politic. Le reamintim tuturor că singurul om politic din România care ne-a susținut, din decembrie 2015 până in prezent este  domnul Traian Băsescu, care cunoște foarte bine situația reală a transportatorilor, ca fost ministru al Transporturilor și fost președinte al țării”, declară Vasile Ștefănescu, președinte COTAR.

 

Confederația patronală face încă o dată apel la Guvern să emită Ordonanța de Urgență pentru modificarea legii RCA și să anunțe public, în cel mai scurt timp, dacă o vor da. „De asemenea, cerem autorităților să ia măsuri sporite în timpul protestului transportatorilor din Bucuresti, care va avea loc pe 15 septembrie, astfel încât să nu intre provocatori printre protestatari și dintr-un protest pașnic să se transforme în dramă națională.COTAR a depus cerere  de miting in principalele orase din tara”, se mai precizează în comunicat.

           

           

 

×
Subiecte în articol: COTAR transportatori greva foamei