x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Transportatorii renunță la mitingul de protest

Transportatorii renunță la mitingul de protest

de Diana Scarlat    |    07 Apr 2016   •   22:44
Transportatorii renunță la mitingul de protest

În urma negocierilor între transportatorii din România și Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), legea de modificare a RCA a fost reformulată. Patronatele din Transporturi așteaptă acum ca noul proiect de lege, cu modificările cerute, să fie adoptat prin Ordonanță de Urgență și renunță la protestul programat pentru 18 aprilie.

Consiliul ASF și-a însușit și a aprobat, fără să intervină pe fond, propunerile Grupului de lucru referitoare la armonizarea proiectului Legii RCA cu observațiile sustenabile ale operatorilor din piață, care au întrunit acordul majorității covârșitoare a participanților. ASF a retrimis propunerea către Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital din Senatul României, care a fost inițiatorul acestui proiect de lege. „Parlamentul a ținut cont de sesizările noastre și a reîntors proiectul la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). ASF a ținut cont de propunerile noastre și a trimis proiectul de lege la Senat și Ministerul Finanțelor Publice. Obiectivul nostru, în perioada imediat următoare, este Ministerul de Finanțe și primul ministru, pentru a fi semnat acest proiect ca ordonanță de urgență. Nu este cazul, ținând cont de faptul că am obținut introducerea propunerilor noastre În noul proiect de lege, să blocăm Bucureștiul și marile orașe ale țării, cu o săptămână înainte de Sărbatorile Pascale”, a declarat Vasile Ștefănescu, președinte COTAR.

Transportatorii mai spun că nu doresc să se facă o confuzie între acțiunile lor de protest și lupta electorală. „Dorim să fie clar că transportatorii nu urmăresc să dea jos guverne sau parlamente. Nu dorim ca acțiunile noastre de protest să fie interpretate politic. Prin acțiunile noastre nu cerem măriri salariale și nu dorim să afectăm bugetul național. Dorim să se înțeleagă faptul că ceea ce au făcut societățile de asigurări, prin aceste majorări de până la 300% a poliței RCA, nu a fost doar un atac la adresa transportatorilor români, ci un atac la economia națională. În continoare cerem Primului Ministru, dacă vrea să dovedească cetățenilor români că este un român adevărat, să semneze acest proiect de modificare a legii RCA și să dea Ordonanță de Urgență, astfel încât modificările să poată fi puse în aplicare imediat, pentru a se pune capăt abuzului, prin diminuarea taxei RCA”, mai spune președintele COTAR.

 

 

 

×