x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Trei bărbaţi, reţinuţi după vandalizarea cortului romilor din Piaţa Universităţii

Trei bărbaţi, reţinuţi după vandalizarea cortului romilor din Piaţa Universităţii

11 Apr 2016   •   18:00
Trei bărbaţi, reţinuţi după vandalizarea cortului romilor din Piaţa Universităţii

Poliţia Capitalei a reţinut trei tineri de 23, 27 şi 34 de ani acuzaţi că au vandalizat cortul instalat în Piaţa Universităţii cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor, fiind cercetaţi pentru distrugere şi incitare la ură sau discriminare. Un alt dosar penal a fost deschis pentru neglijenţă în serviciu şi îi vizează pe agenţii de pază.

Cei trei tineri le-au declarat poliţiştilor că au fost în Centrul Vechi al Capitalei unde au consumat cantităţi mari de alcool. În momentul în care au ajuns pe esplanada cu statui din Piaţa Universităţii şi au văzut cortul instalat cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor, tinerii au povestit la audieri că au crezut că acolo se cântă manele. Spray-urile cu vopsea le aveau la ei pentru că voiau să le folosească pentru desene tip grafitti. 

Tinerii, care au vârste de 23, 27 şi 34 de ani, au fost reţinuţi de poliţişti şi urmează ca un procuror să decidă dacă va propune arestarea lor la instanţa de judecată.

În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, cei trei ar fi scris mesaje jignitoare la adresa romilor pe cortul instalat în Piaţa Universităţii cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor.

Poliţia Capitalei a deschis şi un al doilea dosar penal în acest caz în care sunt vizaţi angajaţii firmei de pază care ar fi trebuit să asigure ordinea în zonă.

Incitarea la ură sau discriminare se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă potrivit Codului penal.

Sursa: news.ro

×
Subiecte în articol: romi cortul romilor vandalizat