x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ultimele zile de iarnă fac victime şi blochează România

Ultimele zile de iarnă fac victime şi blochează România

27 Feb 2018   •   09:38
Ultimele zile de iarnă fac victime şi blochează România
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Vremea rea a ucis un bărbat, iar gerul şi zăpada viscolită au perturbat traficul pe mai multe drumuri şi au izolat mai multe localităţi. În Bucureşti sute de oameni fără adăpost au fost internaţi în centrele sociale. Pentru misiunile de sprijinire a populaţiei, MAI a mobilizat 17.000 de angajaţi şi peste 7.500 de utilaje de intervenţie. 
 

Prefectului judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, a anunţat ieri prima victimă de la instalarea codurilor  de vreme rea, din această iarnă. Un bărbat în vârstă de 65 de ani din localitatea suceveană Strajă a murit din cauza frigului, dar bilaţul urgiei albe este îngrijorător. Ministrul de Interne, Carmen Dan, a prezentat ieri situaţia la nivel naţional.  12 localităţi din judeţele Bacău, Dolj, Constanţa, Giurgiu, Olt, Tulcea, Teleorman au fost izolate de zăpada viscolită, iar circulaţia rutieră a fost închisă preventiv pe DJ119 A între Urecheşti şi Conţeşti şi pe DN 5 au fost impuse restricţii de tonaj,  pentru autovehiculele de peste 12 tone, pe segmentul de drum Bucureşti-Giurgiu. Restricţii de tonaj, de 3,5 tone, au fost impuse şi pe DN 2A şi DN 22 pe sectoarele  Hârşova - Ovidiu, respectiv Mihai Viteazu - Ovidiu. Au existat şi câteva accidente. Mai multe utilaje de deszăpezire au fost implicate într-un eveniment rutier, pe autostrada A2, între Constanţa şi Cernavodă, iar pe pe DN65, între Craiova şi Slatina un TIR neechipat cu lanţuri de iarnă a derapat. Pentru  a reduce numărul urgenţelor medicale şi a incidentelor neplăcute autorităţile au decis ca  gravidele şi bolnavii care necesită dializă să fie transportaţi la spital, iar persoanele fără adăpost duse în locuri sigure. În Bucureşti peste 500 de cetăţeni fără adăpost au fost cazaţi în noaptea de duminică spre luni în centrele sociale, cele mai multe persoane fiind adăpostite în centrul Theodor Pallady. Bucureştenii sunt rugaţi să semnaleze la numărul de telefon 021/9524 prezenţa pe stradă sau în spaţiile comune ale blocurilor persoanelor fără adăpost, pentru ca acestea să fie preluate de poliţiştii locali şi transportate la centrele sociale ale Capitalei. Totodată, echipele mobile ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB) monitorizează în continuare persoanele care refuză cazarea în centrele sociale şi distribuie ceai şi supă caldă, precum şi geci, bocanci şi pături. Primăria Capitalei a pus la dispoziţia cetăţenilor un Telverde - 0.800.800.868 - unde pot sesiza eventualele probleme apărute din cauza vremii. Pentru a veni în spijinul celor afectaţi,  Ministerul de Interne intervine cu  3.000 de pompieri, 4.000 de jandarmi şi 10.000 de poliţişti. Ei au la dispoziţie peste 7.500 de utilaje şi mijloace de intervenţie, din care 26 şenilate. 

37 de trenuri au fost anulate din cauza vremii nefavorabile, majoritatera circulau pe rute din sudul ţării, potrivit CFR.

 

×
Subiecte în articol: vreme rea victime