x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Unul dintre cei mai periculoși criminali români e liber şi ameninţă rudele victimelor sale

Unul dintre cei mai periculoși criminali români e liber şi ameninţă rudele victimelor sale

03 Oct 2017   •   21:10
 Unul dintre cei mai periculoși criminali români e liber şi ameninţă rudele victimelor sale

Cel mai periculos criminal din istoria postdecembristă a României este liber. Beniamin Laichici a fost iertat de judecători, care au decis să-l elibereze condiţionat, deşi era condamnat pe viaţă. În 1995 a ucis cinci oameni într-o singură zi. I-a executat, iar acum rudele victimelor, dar şi membri ai familiei sale dezvăluie reporterilor Observator că se simt în pericol. Laichici ar fi trimis ameninţări. Pe care nu au cum să le ignore.

"Tu, tu tu eşti pe lista mea! Este foarte plin de ură, gelozie, invidie, are toate aceste defecte care te fac să iei puşca şi să tragi şi cred că ar lua-o de la capăt oricând.", spune o rudă a criminalului. Vestea că cel care i-a terorizat şi ameninţat în toţi aceşti ani, chiar şi de după gratii, se întoarce acasă este ultima pe care fostele rude ale lui Beniamin Laichici ar fi vrut să o afle. Spun că este mai periculos ca acum două decenii. "Nu m-am gândit niciodată că va veni ziua în care dacă eşti condamnat pentru cinci omoruri să poţi să fii eliberat." 

Părăsit de soţia sa, Beniamin, cunoscut încă de atunci ca un om violent, a pus la cale un plan de răzbunare pe întreaga familie. A împrumutat o puşcă de la un coleg apoi i-a executat pe toţi cei pe care nu-i avea la inimă. Şeful femeii, o colegă, un cumnat şi alte două persoane fără vină au fost ucise fără milă. 

De atunci, familiile victimelor mărturisesc că trăiesc în teroare. "Trimtea în fiecare lună din penitenciar scrisori în care îmi planifica viaţa după ce el va ieşi din închisoare. Mă tem. Mă tem pentru siguranţa mea, pentru siguranţa copiilor mei. Cred că cei care au decis eliberarea lui trebuiau să ne informeze şi pe noi ca să ne luăm şi noi măsuri de precauţie." 

Laichici şi-ar fi schimbat religia în penitenciar şi locuieşte acum  lângă Lugoj. Femeia din imagini, a cărei identitate o vom proteja pentru siguranţa ei, va merge la Poliţie şi va cere să fie protejată.Observator.tv

×
Subiecte în articol: criminal liber