x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social UPDATE Cum se desfășoară traficul feroviar în condiții de ninsoare și vânt puternic

UPDATE Cum se desfășoară traficul feroviar în condiții de ninsoare și vânt puternic

27 Ian 2021   •   14:06
UPDATE Cum se desfășoară traficul feroviar în condiții de ninsoare și vânt puternic

Circulația trenurilor se desfășoară normal în sud-estul țării, însă pe rutele București-Constanța și Ciulnița-Călărași traficul feroviar are loc cu ajutorul locomotivelor electrice, transmite CFR SA.

Trenurile aflate în circulaţie sunt tractate în continuare de locomotive Diesel doar pe două tronsoane din sud-estul ţării, la Ţăndărei - Feteşti şi Constanţa - Mangalia, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

ȘTIRE INIȚIALĂ Circulația trenurilor se desfășoară în condiții de iarnă, cu vânt puternic și ninsoare pe toate cele trei regionale de cale ferată din sud-estul ţării, Bucureşti, Constanţa şi Galaţi, transmite CFR SA.

"Traficul feroviar la această oră se desfăşoară în condiţii de ninsoare viscolită şi rafale puternice de vânt, de până la 70 km/h, pe raza celor trei regionalelor de cale ferată din sud-estul ţării - Bucureşti, Constanţa şi Galaţi -, circulaţia trenurilor fiind însă adaptată pentru a se putea asigura legătura cu toate zonele ţării. Traficul feroviar se desfăşoară în condiţii normale de iarnă pe raza judeţelor din sud-estul ţării, unde este în vigoare Atenţionare Cod Galben de ninsori abundente şi viscol, iar din cauza rafalelor puternice de vânt, de până la 70 km/h, pe raza Regionalei CF Constanţa trenurile circulă tractate doar cu locomotive Diesel, această măsură fiind necesară din considerente de siguranţă şi de continuitate a traficului feroviar pe întreaga reţea", arată compania.

Sunt efectuate permanent verificări pe toate secțiile de cale ferată și se intervine cu utilaje când situația o impune. 

În cele 8 regionale feroviare, personalul de specialitate menţine legătura cu toţi operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF).
"În situaţia în care sunt necesare modificări de grafic, toţi operatorii de transport feroviar de călători sunt avizaţi, astfel încât aceştia să poată publica pe site-urile proprii informaţii actualizate despre trenurile înscrise în grafic", precizează societatea

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA administrează infrastructura feroviară publică.

×
Subiecte în articol: circulatie trenuri