x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Veşti incredibile pentru şoferi! Ministerul de Interne nu va majora amenzile rutiere de la 1 ianuarie 2018

Veşti incredibile pentru şoferi! Ministerul de Interne nu va majora amenzile rutiere de la 1 ianuarie 2018

28 Noi 2017   •   13:57
Veşti incredibile pentru şoferi! Ministerul de Interne nu va majora amenzile rutiere de la 1 ianuarie 2018

MAI a transmis Ministerului de Finanţe o propunere de plafonare a valorii punctului de amendă pentru anul 2018, în ciuda majorării salariului minim pe economie.

În prezent, valoarea unui punct de amendă este de 145 de lei, respectiv 10% din valoarea salariului minim pe economie. Având în vedere majorarea stabilită pentru 1 ianuarie 2018 în ceea ce priveşte salariul minim pe economie, punctul de amendă urma să fie, la rândul său, majorat.

"În condițiile în care, conform Programului de Guvernare, în anii viitori sunt preconizate creșteri ale salariului minim brut pe economie, pentru a nu genera creșteri excesive ale cuantumului amenzilor raportat la veniturile cetățenilor și la gravitatea faptelor, această măsură va fi propusă pentru adoptare în ședința de Guvern", se arată într-un comunicat al Ministerului de Interne.

În prezent, cuantumul amenzilor rutiere se situează între 290 și 2.900 de lei, iar în cazul contravențiilor aplicate persoanelor juridice, acestea pot ajunge până la 14.500 de lei.

Contravenţiile vor fi reanalizate odată cu modificarea Codului Rutier

Mai mult, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a anunţat că în ceea ce priveşte faptele care reprezintă contravenții, precizez că acestea vor fi reanalizate anul viitor cu ocazia discuțiilor privind noul Cod Rutier.

"Menționez că la nivelul Parlamentului există un proiect de Cod Rutier care, conform discuțiilor purtate cu ministrul afacerilor interne, urmează a fi supus atenției specialiștilor din cadrul ministerului. Propunerea de plafonare a valorii punctului de amendă la nivelul actual va fi integrată într-un proiect de ordonanță de urgență privind unele măsuri fiscal - bugetare în anul 2018, care va fi promovat în Guvern de Ministerul Finanțelor Publice și prin care va fi modificată Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice", a completat purtătorul de cuvânt al MAI. Observator.tv

 

×