x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Vize Schengen false, vândute în Bucureşti

Vize Schengen false, vândute în Bucureşti

de George Hălărescu    |    12 Ian 2018   •   16:50
Vize Schengen false, vândute în Bucureşti

Opt persoane care au încercat să pătrundă ilegal în România au fost prinse de poliţişti, la punctul de trecere al frontierei de la Aeroportul "Henri Coandă", într-o singură zi.

Şase persoane, trei adulţi şi trei copii, au fost reţinute de poliţişti după ce s-au legitimat cu documente eliberate de autorităţile din Palestina, în care erau aplicate vize Schengen false. În urma cercetărilor, grănicerii au descoperit că vizele le-au fost vândute de un bărbat din Bucureşti, în schimbul sumei de 3.000 de euro. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei, fals şi uz de fals material în înscrisuri oficiale.

Oamenii legii au mai identificat, ieri, un cetăţean indian, care s-a legitimat cu un paşaport eliberat de autorităţile din India şi cu un permis fals de şedere în Cipru. De asemenea, un alt bărbat care venea cu o cursă aeriană din Grecia a încercat să intre în România cu un paşaport sirian falsificat. Politiştii au dispus returnarea celor doi în ţările de unde au venit.

Cu ajutorul vizelor false, cumpărate de la reţeua de falsificatori de acte din Capitală, cei şase palestinieni sperau să poată circula liber prin ţările din Spaţiul Schengen.

×
Subiecte în articol: vize schengen false Vize Schengen