x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ziua Internaţională a Drepturilor Copiilor, marcată în sectoarele 1, 4 şi 6 ale Capitalei

Ziua Internaţională a Drepturilor Copiilor, marcată în sectoarele 1, 4 şi 6 ale Capitalei

20 Noi 2017   •   20:07
Ziua Internaţională a Drepturilor Copiilor, marcată în sectoarele 1, 4 şi 6 ale Capitalei

Ziua Internaţională a Drepturilor Copiilor a fost marcată luni de copiii din sectoarele 1, 4 şi 6 prin evenimente specifice, promovând mai multe proiecte inedite.


Primăria Sectorului 1 s-a alăturat campaniei globale susţinută de UNICEF şi elevii din clasele a V-a şi a VI-a de la trei unităţi de învăţământ au 'preluat" roluri-cheie din autoritatea publică locală pentru a reflecta cele mai presante provocări cu care se confruntă generaţia lor.

Astfel, au luat îndatoririle prefectului, primarului, secretarului şi ai celor 27 de consilieri locali.

Copiii au prezentat şi votat trei proiecte concepute de ei pentru a primi laptopuri şi tablete cu soft-uri educaţionale pentru toţi învăţăceii din această zonă administrativă; construirea de săli multifuncţionale sportive; meditaţii gratuite atât on-line, cât şi în şcoli, pentru elevii claselor a VII-a şi a VIII-a şi claselor a XI-a şi a XII-a, se arată într-un comunicat de presă.

Propunerile prezentate vor fi înaintate în şedinţa Ordinară a Consiliului Local Sector 1, care va avea loc în data de 27 noiembrie 2017, de către primarul Dan Tudorache.

Şedinţa din această zi a copiilor a fost transmisă live pe site-ul www.primariasector1.ro

De asemenea, cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului, primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a recepţionat luni două microbuze adaptate pentru copiii cu dizabilităţi în scaun rulant, se arată într-un comunicat de presă.

Autovehiculele, a câte 8 locuri fiecare, special configurate pentru transportul copiilor cu dizabilităţi, au fost donate Centrului de Zi şi Recuperare Copil cu Dizabilităţi 'Harap Alb' din sectorul 4 de către Agenţia de Cooperare şi Coordonare Turcă (TIKA Romania), în cadrul unui program de susţinere şi îmbunătăţire a serviciilor sociale.

Microbuzele sunt dotate cu rampe automate de acces pentru copiii cu dizabilitate motrică şi echipate corespunzător cu centuri de siguranţă şi accesorii specifice, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Cu ajutorul lor, copiii cu dizabilităţi neuro-motorii şi greu deplasabili vor putea fi transportaţi cu uşurinţă de acasă la centru şi invers, pentru a avea acces nelimitat la activităţile de recuperare de care au neapărată nevoie şi de care pot beneficia în cadrul Centrului de Zi şi Recuperare Copil cu Dizabilităţi 'Harap Alb.

Cu o capacitate de 100 de locuri, centrul este destinat copiilor de vârstă şcolară cu handicap de la nivelul Sectorului 4 care primesc aici toată îngrijirea necesară. Specialiştii vin în ajutorul lor cu programe şi activităţi complete de recuperare, printre care şi hidrokinetoterapia, foarte utilă în recuperarea locomotorie.

În Sectorul 6, Ziua Internaţională a Drepturilor Copiilor a fost sărbătorită luni cu premii şi voie bună.

Un concurs inedit a fost organizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi Institutul pentru Drepturile Omului, prin care cei mici au fost provocaţi să se gândească la ce responsabilităţi au ei faţă de colegi, şcoală, profesori, familie şi comunitate.

Câştigători au fost Maria, Ferdinand şi Amiri, iar eseurile lor le-au adus Marea Carte de Cultură Generală şi o Diplomă de Campion al Drepturilor Omului.

În fiecare an, pe 20 noiembrie, este sărbătorită Ziua Internaţională a Drepturilor Copiilor, când Adunarea Generală a ONU a adoptat, în 1959, Declaraţia pentru Drepturile Copiilor care defineşte drepturile copilului la protecţie, educaţie, îngrijire a sănătăţii, adăpost şi o alimentaţie potrivită. AGERPRES

×