x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea A nins peste tot în Parâng, Straja sau Retezat. Zăpada ajunge la 10 centimetri

A nins peste tot în Parâng, Straja sau Retezat. Zăpada ajunge la 10 centimetri

18 Apr 2017   •   10:46
A nins peste tot în Parâng, Straja sau Retezat. Zăpada ajunge la 10 centimetri

În toate masivele muntoase din judeţul Hunedoara a nins în ultimele 24 de ore, stratul de zăpadă ajungând până la o grosime de circa 10 centimetri în zonele înalte, de creastă, a declarat marţi, pentru AGERPRES, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

"A fost frig, a nins şi s-a albit peste tot în Parâng, Straja sau Retezat. Sunt zone în care avem zăpadă de la cota 1.100 în sus. Grosimea stratului de zăpadă creşte odată cu altitudinea, astfel că ajunge la circa 10 centimetri în zona golurilor alpine şi pe creste. Nu există pericol de avalanşe", a spus Bodean.

Potrivit acestuia, chiar dacă în zilele sărbătorilor de Paşti la munte au fost mulţi turişti, nu s-au înregistrat evenimente deosebite ca urmare a faptului că vremea a fost foarte rece şi umedă şi i-a reţinut pe aceştia în pensiuni şi cabane.

Click pe imagine pentru a vedea IMAGINI LIVE din Parang



"Au fost foarte mulţi turişti la Genţiana şi Pietrele, în Retezat, dar vremea nu le-a permis să iasă pe trasee. Majoritatea celor care au venit la munte de Paşti sperau să poată prinde câteva ore de soare pe un traseu, dar au fost nevoiţi să rămână în jurul cabanelor", a arătat şeful Salvamont Hunedoara.

Pentru următoarea perioadă, salvamontiştii le recomandă turiştilor să fie atenţi atunci când decid să plece pe trasee, mai ales că pe poteci se poate aluneca uşor din cauza zăpezii proaspete. Turiştii pot întreba la refugiile Salvamont despre starea traseelor şi prognoza meteo. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: ninsoare