x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Alertă meteo. Ploi şi vânt puternic în toată țara. Ninsori şi viscol la munte

Alertă meteo. Ploi şi vânt puternic în toată țara. Ninsori şi viscol la munte

03 Feb 2018   •   08:50
Alertă meteo. Ploi şi vânt puternic în toată țara. Ninsori şi viscol la munte

Majoritatea regiunilor ţării sunt, sâmbătă, până la ora 20.00, sub incidenţa unei informări a meteorologilor care au prognozat vânt şi ploi ce vor cumula 20 de litri pe metru pătrat. Pentru zona de munte sunt semnalate ninsori viscolite şi intensificări ale vântului, până duminică la ora 20.00.

 

Pe parcursul zilei de sâmbătă aria ploilor se va extinde treptat şi va cuprinde majoritatea regiunilor, iar în jumătatea de vest a ţării se vor cumula în medie 15-20 l/mp. În zona montană, la altitudini de sub 1.800 de metri, vor predomina ploile şi, în special în masivele vestice şi nordice, se vor înregistra prin cumulare cantităţi de apă de 25-30 l/mp. Izolat, vor fi condiţii de polei, anunţă meteorologii.

Vântul va sufla tare la munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăşi 100 km/h şi va avea intensificări temporare, cu viteze în general de 50-55 km/h, în Banat, Crişana, Maramureş şi Transilvania şi pe arii mai restrânse în restul ţării.

De sâmbătă, de la ora 20.00, şi până duminică, la aceeaşi oră, sunt anunţate ninsori viscolite la munte, intensificări ale vântului, precipitaţii mixte în nord, nord-vest şi centru.

Conform ANM, începând de sâmbătă seară la munte vor predomina ninsorile, care local vor deveni mai consistente, iar vântul va continua să aibă intensificări, viscolind şi spulberând ninsoarea. În nord, nord-vest şi centru precipitaţiile, în general slabe, vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare, iar local se va forma gheţuş sau polei.

Intensificări ale vântului vor fi temporar şi în restul ţării, cu precădere în sud şi în est, cu rafale în general de 50-55 km/h.

Antena 3

×