x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Anunțul meteorologilor. De Crăciun vom avea zăpadă şi în Bucureşti

Anunțul meteorologilor. De Crăciun vom avea zăpadă şi în Bucureşti

08 Dec 2017   •   10:06
Anunțul meteorologilor. De Crăciun vom avea zăpadă şi în Bucureşti
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Meteorologii ne dau veşti bune! Conform prognozei pentru perioada Crăciunului sunt aşteptate ninsori. Acestea vor veni în a doua parte a lunii decembrie.

Din 17 decembrie avem şanse să ne bucurăm de zăpadă în Transilvania, Moldova şi în interiorul arcului carpatic. Ninsorile se vor extinde apoi şi în Oltenia şi Muntenia. Astfel că, de Crăciun este posibil să avem zăpadă şi în Bucureşti.

„Din 17 decembrie va veni un val sub limita de ger în Transilvania,  Moldova chiar şi în Maramureş. Temperaturile vor creşte cu două zile înainte de anul nou, după care vor scade la cumpăna dintre ani. Este posibil să începem anul cu un regim de temperaturi mai coborât, sub limita de îngheţ.  Anul acesta a adus patru coduri roşii, nu putem aprecia dacă va fi o perioadă similară cu ea de anul viitor, dar ianuarie pare a fi o lună mai rece şi cu cantităţi excedentare. Nu doar la nivelul Capitalei, ci pe întreg teritoriul ţării, se poate observa o translatare a centrului de greutate al iernii undeva pe parcursul lunii ianuarie. Dacă vă aduceţi aminte, în 2012, când a fost acea iarnă grea, care a început în jurul datei de 20 ianuarie, luna de dinainte, adică decembrie, a fost foare călduroasă. Cam asta este tendinţa şi este puţin probabil să fie zăpadă de Crăciun", a spus Elena Mateescu, director executiv la Administraţia Naţională de Meteorologie.

×
Subiecte în articol: viscol zăpadă