x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea ATENTIE! Cod galben de inundaţii pe râuri din judeţul Arad

ATENTIE! Cod galben de inundaţii pe râuri din judeţul Arad

05 Mai 2018   •   18:30
ATENTIE! Cod galben de inundaţii pe râuri din judeţul Arad

Hidrologii au emis, sâmbătă, o atenţionare Cod galben de inundaţii valabilă până la ora 20:00 pe râuri din judeţul Arad.

 

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale peste Cotele de Atenţie pe râurile din bazinele hidrografice: afluenţii de dreapta ai Mureşului aferenţi sectorului aval S.H. Săvârşin - amonte confluenţă cu râul Monoroştia, judeţul Arad.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în bazinele hidrografice ale râurilor Stejar, Juliţa şi Grosul.

Avertizarea a fost transmisă către: Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională "Apele Române", Ministerul Administraţiei şi Internelor, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţia Bazinală de Apă Mureş şi Sistemele de Gospodărire a Apelor Arad. AGERPRES

×
Subiecte în articol: cod galben inundatii arad rauri anm avertisment