x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea AVERTISMENT făcut de meteorologii români! Specialiştii anunţă DEZASTRU LA IARNĂ: "Va fi PRĂPĂD! Trebuie să ne pregătim"

AVERTISMENT făcut de meteorologii români! Specialiştii anunţă DEZASTRU LA IARNĂ: "Va fi PRĂPĂD! Trebuie să ne pregătim"

22 Sep 2017   •   10:52
AVERTISMENT făcut de meteorologii români! Specialiştii anunţă DEZASTRU LA IARNĂ: "Va fi PRĂPĂD! Trebuie să ne pregătim"

Previziuni sumbre lansate ieri de președintele Societății Meteorologice Române, Ion Sandu. Specialistul a vorbit la Antena3 despre fenomenele meteorologice extreme care vor lovi ţara, în următorii ani, şi a prognozat că "iarna aceasta va fi asemănătoare cu cea din 2012".

„Anul acesta, va fi o temperatură mai mare decât anul trecut. La anul, inevitabil, dacă va crește temperatura, forța uraganelor va crește, cantitatea de vapori de apă din atmosferă se va accentua. 

Vor fi furtuni cu 150 de km/oră. Iarna asta vor fi viscole foarte puternice, trebuie luate măsuri. Facem deducție logică: dacă și octombrie va fi mai cald, iarna aceasta va fi asemănătoare cu cea din 2012”, a declarat Ion Sandu în emisiunea „La ordinea zilei”.

"Vor fi viscole foarte puternice. Trebuie luate măsuri. În 2012 a fost prăpăd!”, a avertizat Sandu, care a mai precizat că "ne îndreptăm spre evenimente meteo periculoase".

PROGNOZA METEO pentru următoarele trei luni

OCTOMBRIE. În sudul şi vestul ţării, va fi mai cald decât ar trebui în această perioadă a anului şi multe zile senine, cu valori de peste 14 grade. Precipitaţiile vor fi normale, între 20 şi 40 l/mp, în sud, dar în execes în nordul ţării.

NOIEMBRIE. Va fi o vreme cu temperaturi mai mari decât am fost obişnuiţi pentru această lună, iar precipitaţiile vor fi mai puţine în Moldova şi în sudul Olteniei. În mod normal, în această lună, temperaturile medii sunt de până la 5 -8 grade.

Specialiștii spun că va fi cald până în decembrie, apoi ne așteaptă -20°C.

DECEMBRIE. Însă specialiştii Ministerului Energiei se pregătesc de iarnă grea. Dispeceratul Energetic Naţional se aşteaptă ca această iarnă să fie consumuri-record de electricitate şi de gaze naturale, ca anul trecut, când au fost temperaturi de minus 15-20 de grade, înregistrate pentru o perioadă de 7-10 zile.

×
Subiecte în articol: iarna viscol