x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Avertizare ANM. Cod portocaliu de ploi şi vijelie în București

Avertizare ANM. Cod portocaliu de ploi şi vijelie în București

06 Oct 2017   •   19:41
Avertizare ANM. Cod portocaliu de ploi şi vijelie în București
Sursa foto: Alexandrum79/Getty Images/iStockphoto

Vremea se va răci, în următoarele două zile, în Bucureşti, iar ploile vor fi prezente începând din noaptea de vineri spre sâmbătă, aproape continuu până duminică la prânz, potrivit unei informări postată, vineri, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), pe propria pagina de Internet.

În intervalul 7 - 8 octombrie, în Capitală, cantităţile de apă vor cumula 40 - 50 l/mp.

De asemenea, intensitatea ploii va fi mare pe parcursul zilei de sâmbătă, când se vor totaliza în jurul a 30 l/mp. Vântul se va intensifica treptat începând din partea a doua a nopţii ce urmează (6/7 octombrie), iar rafalele vor atinge 45 - 55 km/h, cu precădere în cursul zilei de sâmbătă.

În plus, răcirea vremii va fi semnificativă, astfel încât sâmbătă temperatura maximă nu va depăşi 10 - 11 grade. Totodată, duminică dimineaţă minima termică va fi de 7 grade, iar la amiază se vor înregistra 14 - 15 grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, o atenţionare Cod portocaliu de ploi şi vânt, valabilă de sâmbătă dimineaţă în 17 judeţe şi Municipiul Bucureşti, respectiv o atenţionare Cod galben de precipitaţii, lapoviţă şi ninsoare în zona montană, pentru 14 judeţe.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 7 octombrie, ora 9:00 - 8 octombrie, ora 15:00, va fi în vigoare atenţionarea Cod Portocaliu de vremea rea în judeţele Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, Prahova, Ilfov, Constanţa, Tulcea, Galaţi, Vrancea şi Municipiul Bucureşti. În aceste zone, ploile vor fi temporar abundente şi se vor cumula cantităţi de apă importante, în general între 40 şi 60 l/mp, iar pe arii restrânse peste 80 - 90 l/mp.

De asemenea, vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi local 60 km/h, iar începând din după-amiaza zilei de sâmbătă (7 octombrie), în Dobrogea vântul va sufla tare, cu peste 80 - 90 km/h.

Pe de altă parte, în acelaşi interval, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în special la peste 1.600 de metri altitudine, ninsorile vor fi temporar mai consistente, cu depunere de strat de zăpadă şi, mai ales pe creste, va fi viscol.

Totodată, în perioada 7 octombrie, ora 3:00 - 8 octombrie, ora 21:00, în Oltenia, vestul Munteniei, apoi şi în sudul Transilvaniei şi în centrul Moldovei, va fi Cod galben de ploi. Pe arii extinse, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp, iar local se vor cumula 40 - 50 l/mp. Vântul se va intensifica temporar cu viteze de 50 - 60 km/h. În zonele montane precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar rafalele de vânt vor depăşi 70 km/h, mai ales pe creste. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: furtuna