x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Avertizare ANM. Vânt puternic în Bucureşti

Avertizare ANM. Vânt puternic în Bucureşti

06 Ian 2012   •   21:00
Avertizare ANM. Vânt puternic în Bucureşti

Administra]ia Nationala de Meteorologie a emis in aceasta noapte o avertizare meteo pentru vant puternic valabile pentru Municipiul Bucuresti si jude]ul Ilfov. Avertizarea se incheie la ora 4:00 dimineata. Vantul va sufla in rafale, cu viteze de pana la 55 km/h.


Meteorologii anunta ninsori viscolite pana sambata seara. Vezi prognoza pe trei zile

Meteorologii au emis, in cursul zilei de vineri, o informare meteo de ninsori viscolite in zona montana, in sud-estul Transilvaniei si local in Moldova, valabila de vineri de la ora 18:00 si pana sambata, la ora 18:00.

Vantul va avea intensificari in majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari la munte, in special in zona Carpatilor Meridionali si Orientali, unde rafalele vor depasi 90 km/h, viscolind sau spulberand zapada.

De asemenea, ninsori viscolite vor si in Moldova, in special sambata, conform Administratiei Nationale de Meteorologie. In regiunile sudice si sud-estice, vor fi mai ales ploi, iar cantitatile de apa vor depasi izolat 25-30 de l/mp.

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

Vineri (6 ianuarie)

In Bucuresti, vremea se va raci. Cerul va fi noros si temporar va ploua. Vantul se va intensifica seara si noaptea. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 6 grade, iar cea minima va fi de 3-4 grade Celsius.

In tara, vremea se va raci. Cerul va fi mai mult noros si se vor semnala precipitatii pe arii extinse in sudul si estul tãrii, local in centru si izolat in rest. Acestea vor fi sub forma de ploaie in Dobrogea, predominant ploi in Oltenia si Muntenia si precipitatii mixte in rest. La munte vor predomina ninsorile. Izolat in sud-estul tarii, cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp. Vantul se va intensifica seara si noaptea in majoritatea regiunilor, dar in special in zona de munte, unde temporar va viscoli ninsoarea. Vor fi conditii de polei. Temperaturile maxime vor avea valori de la 1-2 grade in estul Transilvaniei pana la 12-13 grade pe litoral. Temperaturile minime se vor situa intre -4 si 6 grade.

Sambata (7 ianuarie)

In Bucuresti, vremea va continua sa se raceasca, astfel incat regimul termic se va apropia de cel normal pentru aceasta data. Cerul va fi noros si, mai ales ziua, temporar vor cadea precipitatii mai ales sub forma de ploaie. Vantul va mai prezenta unele intensificari la inceputul zilei, apoi va slabi in intensitate. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 5 grade, iar cea minima va fi de -2 spre 0 grade.

In tara, vremea va continua sa se raceasca, astfel incat regimul termic se va apropia de cel normal pentru aceasta data. Cerul va fi mai mult noros si, mai ales ziua, vor cadea precipitatii pe arii extinse in sud si est, local in centru si izolat in rest. Acestea vor fi predominant sub forma de ploaie in Dobrogea, mixte in Oltenia si Muntenia si mai ales ninsori in celelalte regiuni. Vantul va mai prezenta intensificari in Moldova, Dobrogea, Baragan si la munte si numai izolat in rest, in prima parte a zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -1 si 7 grade, iar cele minime intre -9 si 0 grade.

Duminica (8 ianuarie)

In Bucuresti, vremea va fi normala termic pentru inceputul lunii ianuarie. Cerul va fi temporar noros, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 5 grade, iar cea minima va fi de -4 spre -2 grade.

In tara, vremea va fi normala termic pentru inceputul lunii ianuarie. In regiunile intracarpatice si la munte cerul va fi mai mult noros si va ninge slab. In celelalte regiuni, innorarile vor fi temporare si doar pe arii restranse, indeosebi seara si noaptea se vor semnala precipitatii sub forma de ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte si pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -4 si 6 grade, iar cele minime intre -8 si 0 grade, mai scazute in depresiuni.

Pentru informatii complete despre starea vremii, accesati site-ul meteoplus.ro.

×