x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Avertizare ANM! Vin din nou ploile

Avertizare ANM! Vin din nou ploile

23 Mai 2016   •   15:59
Avertizare ANM! Vin din nou ploile
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o atenţionare Cod Galben de vreme instabilă şi ploi însemnate cantitativ, valabilă începând de marţi după-amiază, în 35 de judeţe, dar şi în zone din Muntenia, inclusiv în Bucureşti. 

Potrivit meteorologilor, în intervalul 24 mai, ora 15,00 - 25 mai, ora 21,00, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a ţării. Astfel, se vor înregistra averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină. 

În Moldova, Dobrogea, Transilvania, Maramureş, nordul şi estul Munteniei, precum şi în zona de munte, cantităţile de apă vor depăşi local 20 - 25 l/mp şi izolat, cu precădere în Carpaţii Orientali, 50 - 70 l/mp. 

Totodată, în a doua parte a zilei de marţi, 24 mai, şi la începutul nopţii de marţi spre miercuri (24/25 mai), manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala cu o intensitate mai mare şi în centrul şi sudul Munteniei, inclusiv în zona municipiului Bucureşti.

×
Subiecte în articol: ploaie cod galben