x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea AVERTIZARE HIDROLOGICĂ - Cod Portocaliu de inundaţii pe râul Crişul Negru din judeţul Bihor, până la ora 18,00

AVERTIZARE HIDROLOGICĂ - Cod Portocaliu de inundaţii pe râul Crişul Negru din judeţul Bihor, până la ora 18,00

01 Dec 2015   •   14:43
AVERTIZARE HIDROLOGICĂ - Cod Portocaliu de inundaţii pe râul Crişul Negru din judeţul Bihor, până la ora 18,00
Sursa foto: Karina Knapek/INTACT IMAGES

Hidrologii au emis, marţi, o nouă avertizare de inundaţii, de data aceasta Cod Portocaliu, valabilă până la ora 18,00, în bazinul superior şi mijlociu al râului Crişul Negru din judeţul Bihor.

Conform prognozei Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor /INHGA/, în următoarele ore, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, dar şi a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri.

În acest context, sunt posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe unii afluenţi din bazinul superior şi mijlociu al Crişului Negru, judeţul Bihor.

Specialiştii precizează că fenomenele hidrologice prognozate se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinul hidrografic Crişul Pietros.

Avertizarea a fost deja transmisă de INHGA către: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională 'Apele Române', Ministerul Administraţiei şi Internelor, S.C. Hidroelectrica S.A. şi Administraţiile Bazinale de Apă: Crişuri.

×