x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea AVERTIZARE METEO - Cod galben de vânt pentru judeţele Sibiu, Arad, Timiş şi Caraş-Severin

AVERTIZARE METEO - Cod galben de vânt pentru judeţele Sibiu, Arad, Timiş şi Caraş-Severin

10 Feb 2016   •   09:09
AVERTIZARE METEO - Cod galben de vânt pentru judeţele Sibiu, Arad, Timiş şi Caraş-Severin

Meteorologii eu emis, miercuri, o atenţionare nowcasting Cod galben de vânt pentru judeţele Sibiu, Arad, Timiş şi Caraş-Severin, valabilă în următoarele ore.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 14,00, local în sudul judeţul Sibiu, îndeosebi pe Valea Oltului şi în zonele limitrofe, se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge şi depăşi local 55-60 kilometri/oră la rafală, iar la munte peste 75-80 kilometri/oră.

De asemenea, până la ora 11,30, ANM a instituit Cod galben de vânt, care la rafală va depăşi 50-60 kilometri/oră, iar la munte peste 80 kilometri/oră, pentru sudul şi zonele de deal ale judeţelor Arad, Timiş şi Caraş-Severin.

Codul galben reprezintă fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări de vânt, temperaturi ridicate) obişnuite pentru zona respectivă, dar care, temporar, pot deveni periculoase pentru anumite activităţi.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM. AGERPRES

×