x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea AVERTIZARE METEO: Cod portocaliu de ninsori și viscol

AVERTIZARE METEO: Cod portocaliu de ninsori și viscol

27 Noi 2017   •   13:28
AVERTIZARE METEO: Cod portocaliu de ninsori și viscol
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi, două avertizări cod galben de ploi și vânt puternic și o avertizare cod portocaliu de ninsori abundente și viscol, codul portocaliu urmând să intre în vigoare luni seară, de la ora 20.00. 

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi și vânt puternic, care va intra în vigoare luni, la ora 16.00, vizând zonele Munteniei, estul Olteniei și sudul Moldovei. Potrivit ANM, în aceste regiuni, va ploua pe arii extinse, iar cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40-50 l/mp. Local în județele Vrancea, Buzău, Brăila Ialomița, Călărași și Ilfov vântul se va intensifica, temporar cu viteze de 55-65 km/h. Avertizarea expiră marți, la ora 16.00.

O altă avertizare cod galben de ploi și vânt puternic intră în vigoare tot luni la ora 16.00, dar vizează Carpații Meridionali și Orientali, sudul și estul Transilvaniei și vestul Moldovei. Meteorologii avertizează că în Carpații Meridionali și Orientali, va ninge însemnat cantitativ, iar vântul va prezenta intensificări temporare mai ales în zona înaltă, cu viteze la rafală de 55-70 km/h. Îndeosebi în noaptea de luni spre marți și în prima parte a zilei de marți, precipitații predominant sub formă de ninsoare se vor semnala și în sudul și estul Transilvaniei și vestul Moldovei, unde local se va depune strat de zăpadă. Această avertizare expiră marți, la ora 18.00.

Cea de-a treia avertizare, de data aceasta cod portocaliu de ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă și intensificări ale vântului la munte, intră în vigoare luni seară, la ora 20.00 și vizează zona de munte a județelor Brașov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș. Potrivit ANM, în zona de munte a celor șapte județe, va ninge abundent, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale de 55-70 km/h spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității. Codul portocaliu expiră marți, la ora 16.00.

 

×