x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea AVERTIZARE METEO - Informare de vânt puternic şi precipitaţii la nivelul întregii ţări, până vineri după-amiază

AVERTIZARE METEO - Informare de vânt puternic şi precipitaţii la nivelul întregii ţări, până vineri după-amiază

15 Mar 2017   •   13:09
AVERTIZARE METEO - Informare de vânt puternic şi precipitaţii la nivelul întregii ţări, până vineri după-amiază
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o informare de vânt puternic la nivelul întregii ţări, respectiv de precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare în unele regiuni, în special în zona montană, valabilă până vineri după-amiază. 

Potrivit meteorologilor, în intervalul 15 martie, ora 23:00 - 17 martie, ora 15:00, la munte vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi, mai ales în cursul zilei de joi (16 martie) şi în noaptea de joi spre vineri (16/17 martie), se va depune strat nou de zăpadă, pe arii restrânse mai consistent, îndeosebi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali. 

Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze de peste 60 - 70 km/h, iar pe crestele înalte rafalele vor depăşi 80 - 90 km/h, viscolind şi spulberând zăpada. 

Prognoza relevă, de asemenea, că vor fi intensificări temporare ale vântului cu viteze de 50 - 60 km/h şi în restul teritoriului, cu precădere în regiunile estice, nordice şi centrale. 

În noaptea de joi spre vineri (16/17 martie), precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala în estul şi sud-estul Transilvaniei, pe arii mai restrânse în Moldova şi izolat în Muntenia. AGERPRES

×