x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cea mai scăzută temperatură din ţară, duminică dimineaţa, la Miercurea Ciuc!

Cea mai scăzută temperatură din ţară, duminică dimineaţa, la Miercurea Ciuc!

12 Iul 2015   •   12:03
Cea mai scăzută temperatură din ţară, duminică dimineaţa, la Miercurea Ciuc!

Cea mai scăzută temperatură din ţară, din zonele locuite, s-a înregistrat duminică dimineaţa, la Miercurea Ciuc, unde termometrele au arătat 0,9 grade Celsius.

Meteorologul Nicolae Rusan, de la Centrul Meteo Sibiu, a declarat pentru AGERPRES că valoarea de 0,9 grade Celsius s-a consemnat în jurul orei 5,00, după care a început să crească uşor.

Potrivit sursei citate, pe tot teritoriul judeţului Harghita, în noaptea de sâmbătă spre duminică, s-au înregistrat temperaturi foarte scăzute, generate de o circulaţie a aerului rece care a venit din Nord-Nord-Vest.

La Joseni au fost 1,4 grade Celsius, la Topliţa s-au înregistrat 1,8 grade, la Bucin s-au consemnat 3,5 grade, iar la Odorheiu Secuiesc au fost 6,7 grade Celsius.

Meteorologul Nicolae Rusan a precizat că astfel de temperaturi scăzute s-au mai înregistrat în Harghita şi în alţi ani, judeţul fiind cunoscut pentru vremea mai rece decât în alte zone ale ţării.

De altfel, minima absolută a lunii iulie, în Harghita, a fost de zero grade Celsius şi s-a consemnat la Miercurea Ciuc în mai mulţi ani, începând din 1962 până în 2010.

Prognozele arată că, în cursul zilei de duminică, vremea va fi predominant frumoasă, temperaturile vor ajunge în Harghita până la 24 grade Celsius, urmând ca luni şi marţi să se înregistreze precipitaţii.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: miercurea ciuc temperatura vremea meteo