x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Ceață deasă în 10 județe. Traficul auto este îngreunat de vizibilitatea redusă

Ceață deasă în 10 județe. Traficul auto este îngreunat de vizibilitatea redusă

30 Dec 2021   •   19:49
Ceață deasă în 10 județe. Traficul auto este îngreunat de vizibilitatea redusă

Ceața deasă provoacă probleme șoferilor. Autoritățile avertizează că, joi seara, vizibilitatea este redusă pe șoselele din cel puțin 10 județe ale României.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunță că joi seara traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, în condiţii de ceaţă densă (vizibilitate scăzută, pe locuri, sub 50 de metri) pe mai multe drumuri din judeţele Bacău, Botoșani, Bihor, Galați, Suceava, Neamț, Vrancea, Iași, Vaslui și Prahova.

Ceaţa impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice, spun polițiștii.

„Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător. Recomandăm ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. În condiţii de ceaţă densă, trebuie folosite şi luminile de ceaţă”, precizează reprezentanții Poliției.

Cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea. Aceasta cu atât mai mult, cu cât cei ce depăşesc pot fi surprinşi de apariţia bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având în funcţiune doar luminile de poziţie.

×
Subiecte în articol: ceaţă