x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea CODUL GALBEN de ceață pentru 9 județe și București, prelungit până la ora 20:00

CODUL GALBEN de ceață pentru 9 județe și București, prelungit până la ora 20:00

24 Dec 2013   •   08:06
CODUL GALBEN de ceață pentru 9 județe și București, prelungit până la ora 20:00
UPDATE 15:07 - Administrația Națională de Meteorologie a prelungit, până la ora 20,00, informarea nowcasting Cod galben de ceață pentru nouă județe și municipiul București. 

Conform informării postate pe site-ul ANM, până la ora 20,00, pe arii extinse din județele Ialomița, Călărași, Brăila, local în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, în zona preorășenească a municipiului București și în sudul județelor Dâmbovița, Prahova, Buzău, inclusiv pe drumurile naționale și europene aferente, dar și pe A1, A2 și A3 se va semnala ceață ce va determina scăderea vizibilității sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

UPDATE 13:35
- Meteorologii au emis marți alte patru atenționări Cod Galben de ceață și vizibilitate redusă pentru 11 județe, valabile până la ora 15:00.

Conform atenționărilor postate pe site-ul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), între orele 12,00 și 15,00, în județele Alba, Harghita, Brăila, Ialomița, Călărași, Teleorman, drumurile naționale și europene aferente, autostrada A2, dar și în județele Galați, Vrancea, Cluj, inclusiv drumurile naționale și europene din zonă se va semnala ceață și vizibilitate redusă sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri, fenomenul fiind asociat și cu depuneri de chiciură.

Pentru vestul județului Constanța și județul Tulcea, ANM a emis o atenționare Cod Galben, valabilă până la ora 14,30, conform căreia se va semnala ceață care determină vizibilitate redusă, sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri, iar izolat depunere de chiciură și gheață pe sol.
................................

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi dimineaţă, o avertizare nowcasting de ceaţă penru mai multe judeţe din ţară.

 Astfel, până la ora 10:00 în judeţele Alba, Covasna, Harghita, Brăila, Buzău, Cluj, Ialomiţa, Călăraşi, Teleorman şi Ilfov şi zona preorăşenească a municipiului Bucureşti, pe drumurile naţionale şi europene aferente, autostrăzile, A2 şi A3 se va semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m, burniţă posibil asociată cu depunere de polei.

Până la ora 09:00, în judeţele Dolj, Mehedinţi, Neamţ, Bacău, Vrancea, Iaşi, Vaslui şi Galaţi se va produce ceaţă, vizibilitate redusă sub 200 m, izolat 50 m, inclusiv drumurile naţionale şi europene.

×