x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod galben de inundaţii în trei bazine hidrografice, până la miezul nopţii

Cod galben de inundaţii în trei bazine hidrografice, până la miezul nopţii

05 Mai 2017   •   15:41
Cod galben de inundaţii în trei bazine hidrografice, până la miezul nopţii

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, o atenţionare Cod galben de inundaţii valabilă în trei bazine hidrografice de pe raza judeţelor Arad şi Hunedoara, până la miezul nopţii. 
Potrivit hidrologilor, până la ora 00:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice: Crişul Alb bazin superior amonte s.h. Vaţa de Jos şi afluenţii aferenţi sectorului aval s.h. Vaţa de Jos - amonte s.h. Ineu (judeţele Arad şi Hunedoara). 
Atenţionarea a fost transmisă către: Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Crişuri, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Arad şi Hunedoara.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: cod galben inundatii