x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Tulcea şi Constanţa, în următoarele ore

Cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Tulcea şi Constanţa, în următoarele ore

14 Aug 2017   •   10:58
Cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Tulcea şi Constanţa, în următoarele ore

Râurile mici din judeţul Tulcea şi jumătatea de nord a judeţului Constanţa vor fi sub avertizare Cod galben de inundaţii în următoarele ore, potrivit prognozei pe termen scurt, emisă luni de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA). 

Potrivit hidrologilor, până la ora 12:00, se vor înregistra torenţi, pâraie şi viituri rapide, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, respectiv posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie, pe râurile mici din judeţul Tulcea şi jumătatea de nord a judeţului Constanţa. 

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinul hidrografic Taiţa, precizează INHGA. 

Atenţionarea a fost transmisă către: Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Administraţiei şi Internelor, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Dobrogea - Litoral, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Tulcea.AGERPRES/

×