x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod galben de ploi și vânt în Moldova, Banat și Carpații Meridionali

Cod galben de ploi și vânt în Moldova, Banat și Carpații Meridionali

07 Feb 2021   •   10:40
Cod galben de ploi și vânt în Moldova, Banat și Carpații Meridionali
Sursa foto: Hepta

Cod galben de ploi moderate cantitativ și vânt în Moldova, Banat și Carpații Meridionali, de duminică până luni, transmite  ANM.

În cea mai mare parte a țării, vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie, pe arii mai extinse în cursul zilei de luni, când îndeosebi în vest, nord-vest, precum și în zona de munte, cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp și izolat 30-35 l/mp.

La munte, la altitudini mai mici de 1800 m, ploile vor determina topirea parțială a stratului de zăpadă.

Vântul va prezenta intensificări în zona de munte, cu viteze mai mari în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 80 km/h, iar local și temporar și în celelalte regiuni, în general cu viteze de 40-60 km/h. Pe crestele montane și, trecător, în nordul Moldovei zăpada va fi spulberată.

De duminică, de la ora 16.00, până luni, la ora 12.00, este Cod galben în Carpații Meridionali, unde vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 70-90 km/h, iar îndeosebi la peste 1800 m, rafalele vor depăși 100-120 km/h, spulberând zăpadă. În Banat, rafalele vor depăși 55-65 de km/h și izolat 70 km/h.

Tot sub atenționare Cod galben va fi și zona Moldovei de duminică, de la ora 12.00, până luni, la ora 20.00. În această zonă, temporar, vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie și burniță, iar pe arii extinse se va semnala polei, la început în sudul regiunii, apoi mai ales în nord și centru.

Mediafax

×
Subiecte în articol: cod galben ploi vant