x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod galben de vânt puternic în 29 de județe. 30 de grade în Capitală

Cod galben de vânt puternic în 29 de județe. 30 de grade în Capitală

13 Mai 2020   •   13:49
Cod galben de vânt puternic în 29 de județe. 30 de grade în Capitală

Meteorologii au emis miercuri o informare ce anunță instabilitate atmosferică în toată țara și un cod galben de vijelii pentru 29 de județe, valabil până joi seara. Pentru București a fost emisă o prognoză specială, care anunță 30 de grade.

Informarea meteo intră în vigoare miercuri la ora 23:00 și expiră joi ora 23:00. Vântul se va intensifica treptat, la început în regiunile vestice și nord-vestice, apoi și în cele centrale, estice și sud-estice, unde rafalele vor depăși, în general, 50…55 km/h.

Joi și la începutul nopții, local și temporar vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala vijelii, averse ce pot avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și izolat grindină. Punctiform cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp.

Joi între orele 6:00 - 23:00 în sudul Banatului, nordul Crișanei, în Maramureș și Transilvania, precum și în nord-estul Munteniei și nordul Dobrogei, local și temporar vor fi intensificări ale vântului cu viteze ce vor depăși în general 55...65 km/h.

Codul galben vizează județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Bacău, Vrancea, Buzău, Brăila și Tulcea.

La munte vor fi rafale de 60…80 km/h, iar în zona înaltă, vântul va sufla tare, cu peste 90…100 km.

În Capitală, de miercuri seara până joi dimineața se anunță cer variabil și vântul slab. Temperatura minimă va fi de 10...11 grade.

Începând de joi dimineață până la ora 23:00, vremea va deveni călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare la începutul zilei, apoi din nou spre seară și noaptea, dar probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în orele amiezii, când se vor înregistra rafale de până la 40...45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 16...18 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Mediafax

×
Subiecte în articol: cod galben de vânt puternic