x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod galben de vânt puternic în orele următoare

Cod galben de vânt puternic în orele următoare

25 Dec 2017   •   10:00
Cod galben de vânt puternic în orele următoare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni dimineaţa, o serie de atenţionări nowcasting Cod galben de vânt puternic în cinci judeţe din Muntenia şi Banat, valabile în orele următoare. 

Potrivit meteorologilor, între orele 8:40 şi 14:00, în zona de munte a judeţelor Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa vântul va prezenta intensificări ce vor atinge şi depăşi la rafală, local, 60 - 70 km/h, iar la peste 1.700 de metri va sufla tare cu peste 90 - 100 km/h. 

Până la ora 12:00 este valabilă o atenţionare similară pentru zona montană a judeţului Caraş-Severin, unde la peste 1.800 de metri altitudine vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de 90-100 km/h. De asemenea, până la ora 11:00, tot în Caraş-Severin, dar în localităţile Moldova Nouă, Oraviţa, Bănia, Berlişte, Berzasca, Cărbunari, Ciclova Română, Ciuchici, Coronini, Dalboşeţ, Gârnic, Lăpuşnicu Mare, Naidăş, Pojejena, Sasca Montană, Sicheviţa, Socol, Şopotu Nou, Vărădia şi Vrani, se va semnala ceaţă, fenomen care reduce vizibilitatea, local, sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. 

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: cod galben vremea vant puternic muntenia banat