x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod portocaliu de vânt puternic în 4 județe până vineri dimineața

Cod portocaliu de vânt puternic în 4 județe până vineri dimineața

26 Mar 2020   •   11:37
Cod portocaliu de vânt puternic în 4 județe până vineri dimineața

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, noi alerte cod galben și portocaliu, anunțând vânt puternic în mai multe zone. În București, vremea se încălzește, dar vântul persistă.

ANM a emis o avertizare cod galben în vigoare în perioada joi ora 10.00 – vineri ora 10.00, anunțând vânt puternic la munte.

În zona montană, temporar vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 70...90 km/h, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității, mai ales la altitudini mari.

Un alt cod galben valabil de joi ora 10.00 până la ora 18.00 anunță vânt puternic în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Transilvaniei și zona litoralului. Joi, în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Transilvaniei și pe litoral rafalele vântului vor atinge temporar 55... 70 km/h.

De asemenea, o alertă cod portocaliu anunță pentru zona montană a județelor Caraș-Severin, Mehedinți, Hunedoara și Gorj rafale ale vântului de 80...110 km/h și zăpadă puternic spulberată.

Codul portocaliu a început joi la ora 10.00 și expiră vineri la ora 10.00.

Pentru Capitală, ANM anunță de joi ora 10.00 până vineri la aceeași oră o încălzire a vremii și vânt.

Vor fi intensificări ale vântului, mai ales pe parcursul zilei, când temporar rafalele vor atinge 55...60 km/h. Cerul va fi variabil. Temperatura maximă se va situa în jurul a 14 grade, iar cea minimă va fi de 4...5 grade.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cod portocaliu de vant puternic