x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea UPDATE Cod roșu de vijelii în județul Galați

UPDATE Cod roșu de vijelii în județul Galați

20 Iul 2021   •   16:04
UPDATE Cod roșu de vijelii în județul Galați

Cod roșu de vijelii și ploi valabilă în mai multe localități din județul Galați.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, sunt vizate localitățile Corod, Drăgușeni, Berești-Meria, Berești, Cavadinești, Bălășești, Vârlezi, Băneasa, Bălăbănești, Suceveni, Jorăști, Smulți, Rădești din județul Galați.

În aceste zone se vor semnala vijelie puternică cu rafale de peste 90-100 km/h, grinidină de medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse torențiale ce vor depăși 40 l/mp.

Avertizarea este în vigoare până la ora 17.00.

Mediafax

ȘTIRE  INIȚIALĂ Hidrologii au instituit cod roșu de inundații în județele Botoșani și Iași. Avertizarea este valabilă marți pe mai multe râuri.

Avertizarea cod roșu de inundații este valabilă marți, în intervalul 15.10-22.00.

Potrivit specialiștilor, ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice Jijia, afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Sitna, amonte S.H. Andrieșeni și Miletin, afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Valea Rea, amonte Ac. Hălceni, în județele Botoșani și Iași.

Mediafax

×
Subiecte în articol: inundatii cod rosu