x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cum va fi vremea în APRILIE, MAI şi IUNIE. PROGNOZA METEO PE TREI LUNI

Cum va fi vremea în APRILIE, MAI şi IUNIE. PROGNOZA METEO PE TREI LUNI

20 Mar 2015   •   15:10
Cum va fi vremea în APRILIE, MAI şi IUNIE. PROGNOZA METEO PE TREI LUNI
Sursa foto: Victor Stroe

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor şi a cantităţilor de precipitaţii pe teritoriul României, valabilă în lunile APRILIE, MAI și IUNIE 2015. Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF).

APRILIE

Valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice in sud-estul tarii si local in sud, dar se vor situa sub normalul perioadei in restul regiunilor.

Cantitatile lunare de precipitatii vor fi excedentare in centrul si nordul tarii si local in restul teritoriului.

MAI

Temperatura aerului va fi apropiata de normalul climatologic in sud-est si local in sudul si vestul tarii, iar in celelalte regiuni va avea valori sub mediile multianuale ale perioadei.

Cantitatile lunare de precipitatii vor fi excedentare in cea mai mare parte a tarii, exceptand regiunile sud-estice si sudice, unde se vor situa, in general, in apropierea mediilor multianuale

IUNIE

Temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice in cea mai mare parte a tarii.

Cantitatile lunare de precipitatii se vor situa sub normele multianuale in sudul, sud-estul si estul teritoriului, iar in regiunile centrale si nordice sunt posibile, local, cantitati peste aceste norme.

×